Magazin > Lepota & telo
557 ogledov

Hrana za boj proti celulitu

V limonado dodajte poper! (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
S hrano nad celulit? Uživajte dovolj vode in prehrano popestrite s kajenskim poprom.
Vitkejši z rižem. Za zelo hiter učinek Sakelškova priporoča dieto za izgubo vode, ki lahko traja dva, tri dni. "Skuhajte navaden riž, ki ga ne solite. V ta riž naribajte sveže jabolko, posujte s cimetom in jejte čez dan. Zraven pijte samo vodo, neslan riž pa bo poskrbel za izločanje kuhinjske soli iz telesa."

"Poleg hormonskih in presnovnih motenj ter pomanjkanja gibanja je hrana glavni vzrok celulita ali vezave vode na preobilno maščobo," pravi Natalija Sakelšek, svetovalka znamke Nutricist. Poudarja, da sem v prvi vrsti spada voda, ki je osrednje hranilo za naše celice, nato pa vsi bazični sadeži, bogati z vodo. "Naj ne manjkajo melone, ananas, mango, limona, grenivka in jagode," pravi strokovnjakinja.

Na jedilnik beljakovine
Poleg tega, kaj je dobro jesti, je pomembno tudi vedeti, česa ne smemo. Prepovedan je vnos soli, nitratov in maščob, omejite ogljikove hidrate. "Namesto teh naj bodo na jedilniku lahke beljakovine," svetuje Sakelškova, ki proti celulitu priporoča tudi uporabo kajenskega popra. Ta namreč pospešuje prekrvavitev ter aktivira delovanje sluznic in slinavke. "Ker greje telo od znotraj, ustvarja drugačno termično stanje, daje energijo in zagotavlja moč za aktivnost in porabo maščob. Učinkovit je v limonadi brez sladkorja in kot tak znan napitek za hitro razstrupljanje, h kateremu se zateka tudi Beyoncé," za konec pove sogovornica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.