Osvobodite se napetosti

Foto: Žurnal24 S programom Pleši sebe lahko uravnovesite telo in duha. (Foto: Shutterstock)
Pleši sebe je nova vadba, ki v ospredje postavlja spontane plesne gibe.
Oglej si celoten članek

Pomladna novost pri telesni vadbi je alternativni plesni program, imenovan Pleši sebe, ki brez učenja plesnih korakov daje poudarek naravnemu gibanju ter telesni in duševni sprostitvi.

Spoznavanje sebe
Program se od drugih vadb razlikuje predvsem po tem, da je zasnovan popolnoma drugače. "Ne gre za nadgrajevanje znanja, ampak za poglobljeno čutenje in spoznavanje sebe ter osvobajanje vseh vrst napetosti," pojasnjuje Petra Guček Tomšič, ustanoviteljica programa. Vadba združuje sprostitvene tehnike, prvine afriških plesov, glasovne vaje in še veliko več za uravnovešanje moči in energije. "Namen srečanj je priklicati in obuditi mir, ljubezen do sebe in drugih ter radost," dodaja Guček Tomšičeva. Udeleženci plešejo bosi, za vadbo pa potrebujejo le udobna oblačila, vodo, podlogo in odejo.

Primeren tudi za starejše
"Pleši sebe je primeren za vsakogar, ne glede na starost, zmožnosti in predznanje, saj plešemo iz sebe, spontano, naravno in po svojih zmožnostih," pravi sogovornica. Posamezna vadba stane 15 evrov, štiri vadbe na mesec pa 50. Program se za zdaj izvaja samo v Ljubljani, in sicer v Centru Sonček Šiška, vadba pa poteka enkrat na teden, ob ponedeljkih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.