Magazin > Lepota & telo
44 ogledov

Osvobodite se napetosti

S programom Pleši sebe lahko uravnovesite telo in duha. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Pleši sebe je nova vadba, ki v ospredje postavlja spontane plesne gibe.

Pomladna novost pri telesni vadbi je alternativni plesni program, imenovan Pleši sebe, ki brez učenja plesnih korakov daje poudarek naravnemu gibanju ter telesni in duševni sprostitvi.

Spoznavanje sebe
Program se od drugih vadb razlikuje predvsem po tem, da je zasnovan popolnoma drugače. "Ne gre za nadgrajevanje znanja, ampak za poglobljeno čutenje in spoznavanje sebe ter osvobajanje vseh vrst napetosti," pojasnjuje Petra Guček Tomšič, ustanoviteljica programa. Vadba združuje sprostitvene tehnike, prvine afriških plesov, glasovne vaje in še veliko več za uravnovešanje moči in energije. "Namen srečanj je priklicati in obuditi mir, ljubezen do sebe in drugih ter radost," dodaja Guček Tomšičeva. Udeleženci plešejo bosi, za vadbo pa potrebujejo le udobna oblačila, vodo, podlogo in odejo.

Primeren tudi za starejše
"Pleši sebe je primeren za vsakogar, ne glede na starost, zmožnosti in predznanje, saj plešemo iz sebe, spontano, naravno in po svojih zmožnostih," pravi sogovornica. Posamezna vadba stane 15 evrov, štiri vadbe na mesec pa 50. Program se za zdaj izvaja samo v Ljubljani, in sicer v Centru Sonček Šiška, vadba pa poteka enkrat na teden, ob ponedeljkih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.