Pet prigrizkov, ki si jih lahko privoščite brez slabe vesti!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ko vas napade neustavljiva želja po prigrizku, posezite po teh petih okusnih, a zelo zdravih živilih.
Oglej si celoten članek

Mandlji

Ena porcija, 28 gramov, vsebuje 161 kalorij, kar se zdi kot zelo kalorični prigrizek, a verjetno je to najkvalitetnejših 161 kalorij kar jih boste zaužili, saj vsebujejo veliko hranilnih snovi. Mandlji znižujejo raven holesterola, pomagajo pri težavah z želodčno kislino in spodbujajo razvoj koristnih črevesnih bakterij, piše portal index.hr.

Magazin Triki za bolj sladek spanec

Pistacije

Pistacije vsebujejo veliko koristnih vlaknin in pomagajo pri povišanju ravni "dobrega" HDL holesterola, ki ščiti zdravje srca, pomaga pri boju proti prekomerni teži in znižuje sladkor v krvi. Nekateri celo zagovarjajo, da bi manjšo količino pistacij bilo dobro pojesti pri vsakem obroku.  

Kokice

Kokice so ena najbolj zdravih in nizkokaloričnih prigrizkov, na 30 gramov z njimi zaužijete le 122 kalorij. Če jih pripravite sami, na vročem zraku, in se izognete uporabi olja ali masla ter jim dodate minimalno količino soli, je to eden najlažje pripravljenih zdravih obrokov. 

Indijski oreščki

Indijski oreščki so eden najokusnejših prigrizkov, ki ohranjajo črevesje zdravo in poskrbijo za dobro prebavo. 

Arašidi

Arašidi ali kikirikiji so zagotovo eden najbolj priljubljenih prigrizkov in tudi zdravih, če niste alergični nanje. Zmanjšujejo verjetnost srčnih obolenj in varujejo pred diabetesom tipa 2. Pazite le, da ne kupujete takih, ki so praženi na olju in polni soli. Raje kupite neolupljene in uživajte v vseh njihovih pozitivnih vrednostih. 

Magazin Hitri domači triki, če vas muči glavobol

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 23:44 16. Marec 2019.

    Potem boljse, da si naredis granolo.

  • 17:17 16. Marec 2019.

    Kokice, a, ma nemoj... A ste že slišali kdaj za POKOVKO?!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.