Po piku komarja so Nemki amputirali obe nogi in pol roke

Foto: Profimedia
Piki komarjev načeloma niso nevarni, za neko Nemko pa bi se lahko pik žuželke končal s smrtjo.
Oglej si celoten članek

Nočna mora 43-letne čistilke se je začela marca, ko je med delom iz neke stavbe nesla smeti in jo je pičila žuželka. Mesto pika je takoj zateklo, le kratek čas pozneje pa je žensko začelo zebsti, dobila je tudi vrtoglavico in bolečine v okončinah, piše Welt.

V bolnišnici je 43-letnica padla v komo, ki je trajala en teden. V tem času sta ji odmrli obe nogi in del roke. Za amputacijo nog in roke je bila kriva okužba s streptokokom. Ali je bakterijo dobila od komarja ali je morda imela okužene roke, s katerimi se je praskala po piku, ni znano.

Za Nemko je bila amputacija nog in dela roke velik šok, a se je s svojim novim življenjem hitro sprijaznila. "Rekla sem si: 'Hej, preživela sem. Še sem tukaj. To mi je pomagalo.',“ je povedala in dodala, da je o svoji nesreči javno spregovorila, ker želi osvestiti ljudi, da so piki žuželk lahko zelo nevarni.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:02 20. Avgust 2017.

    In da se je to zgodilo kateri od naših žena...? Pri gnili politiki našega zdravstva bi morala odriniti najmanj 100k€ …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.