Magazin > Lepota & telo
13623 ogledov

Po piku komarja so Nemki amputirali obe nogi in pol roke

komar, pik, žuželka
Piki komarjev načeloma niso nevarni, za neko Nemko pa bi se lahko pik žuželke končal s smrtjo.

Nočna mora 43-letne čistilke se je začela marca, ko je med delom iz neke stavbe nesla smeti in jo je pičila žuželka. Mesto pika je takoj zateklo, le kratek čas pozneje pa je žensko začelo zebsti, dobila je tudi vrtoglavico in bolečine v okončinah, piše Welt.

V bolnišnici je 43-letnica padla v komo, ki je trajala en teden. V tem času sta ji odmrli obe nogi in del roke. Za amputacijo nog in roke je bila kriva okužba s streptokokom. Ali je bakterijo dobila od komarja ali je morda imela okužene roke, s katerimi se je praskala po piku, ni znano.

Za Nemko je bila amputacija nog in dela roke velik šok, a se je s svojim novim življenjem hitro sprijaznila. "Rekla sem si: 'Hej, preživela sem. Še sem tukaj. To mi je pomagalo.',“ je povedala in dodala, da je o svoji nesreči javno spregovorila, ker želi osvestiti ljudi, da so piki žuželk lahko zelo nevarni.

 

Komentarjev 1
  • Avatar gujdek
    gujdek 18:02 20.avgust 2017.

    In da se je to zgodilo kateri od naših žena...? Pri gnili politiki našega zdravstva bi morala odriniti najmanj 100k€ za leseni umetni nogi. Ne vem, zakaj imamo v tej smeri tako poživinjene cene, a jih imamo. Jaz bi ji ...prikaži več protezi naredil za jurja. Pa nič slabše, a v tem primeru bi določeni individumi utrpeli izpad "dohodka" in ne bi imeli več za privez njihove 25m dolge jahte nekje ob jadranski obali...