Poskakovanje, ki kuri kilograme

Foto: arhiv ponudnika
Foto: arhiv ponudnika
Poskusite vaditi v čevljih z vzmetmi.
Oglej si celoten članek

Vadba, pri kateri si namesto športnih čevljev nadenete par vzmeti, je na prvi pogled kar malo zastrašujoča, a se je lahko po besedah inštruktorice Irene Jevšček popolnoma varno lotijo tudi starejši: “Najstarejša udeleženka vadbe pri nas tako šteje že 73 let, spodnja meja za kangoo jumps pa je šest let.

Za tretjino več energije

Ko si prvič nadenete vzmeti za kangoo jumps, potrebujete le nekaj minut, da se privadite, nato pa lahko že začnete vadbo,” razlaga Jevščkova. Lotite se lahko tako teka in hoje kot vodenih oblik vadbe, kakršna je aerobika. Pri gibanju z vzmetmi porabite približno za kar tretjino več energije kot sicer, zato je izjemno učinkovita pomoč pri hujšanju.“Ena od bistvenih prednosti vzmeti je ta, da ublažijo pritisk na sklepe nog in zato omogočijo gibanje tudi tistim, ki zaradi poškodb ali prevelike telesne teže sicer ne bi mogli vaditi,” poudarja inštruktorica. Za zdaj je vadba z vzmetmi na voljo le v Novi Gorici, kmalu pa jo boste lahko preizkusili tudi drugod po Sloveniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.