Magazin > Lepota & telo
130 ogledov

Poskakovanje, ki kuri kilograme

kangoo arhiv ponudnika
Poskusite vaditi v čevljih z vzmetmi.

Vadba, pri kateri si namesto športnih čevljev nadenete par vzmeti, je na prvi pogled kar malo zastrašujoča, a se je lahko po besedah inštruktorice Irene Jevšček popolnoma varno lotijo tudi starejši: “Najstarejša udeleženka vadbe pri nas tako šteje že 73 let, spodnja meja za kangoo jumps pa je šest let.

Za tretjino več energije

Ko si prvič nadenete vzmeti za kangoo jumps, potrebujete le nekaj minut, da se privadite, nato pa lahko že začnete vadbo,” razlaga Jevščkova. Lotite se lahko tako teka in hoje kot vodenih oblik vadbe, kakršna je aerobika. Pri gibanju z vzmetmi porabite približno za kar tretjino več energije kot sicer, zato je izjemno učinkovita pomoč pri hujšanju.“Ena od bistvenih prednosti vzmeti je ta, da ublažijo pritisk na sklepe nog in zato omogočijo gibanje tudi tistim, ki zaradi poškodb ali prevelike telesne teže sicer ne bi mogli vaditi,” poudarja inštruktorica. Za zdaj je vadba z vzmetmi na voljo le v Novi Gorici, kmalu pa jo boste lahko preizkusili tudi drugod po Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.