Magazin > Lepota & telo
105 ogledov

Hoja je najboljša vadba

Posedanje ob kavici lahko nadomestite s sprehodom. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ameriški osebni trenerji so enoglasni: 30 minut živahne hoje petkrat na teden dela čudeže.

Redno ukvarjanje s hojo bo pozitivno spremenilo vaše telo in samopodobo, so po več preizkusih in dolgoletnih izkušnjah sklenili v ameriškem združenju osebnih trenerjev. Pri tem so se opirali tudi na raziskave, kakršna je tista, ki so jo pred kratkim izvedli na univerzi Shinshu na Japonskem.

Program hoje
Znanstveniki so kar tisoč Japoncev vseh starosti vključili v petmesečni program redne hoje (pol ure na dan), prej in po koncu programa pa so izmerili njihovo telesno pripravljenost in opravili popoln telesni pregled. Rezultati so bili presenetljivi, saj sta se telesna pripravljenost in mišični tonus povečala za kar 20 odstotkov.

Pomlajevanje
V letih bi to pomenilo, da se je telo pomladilo za desetletje. Občutno so se zmanjšali tudi simptomi bolezni, kakršni sta previsok krvni pritisk in sladkorna bolezen, udeleženci preizkusa pa so izgubili tudi nekaj odvečnih kilogramov. Vzroki za to, da ima hoja tako pozitiven učinek na telo, tičijo predvsem v tem, da takoj aktivira največje mišice v telesu, ki za svoje delovanje porabijo veliko energije, hkrati pa med vadbo srčni utrip ohranja na idealni ravni za vadbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.