Razlika med spolnim odnosom s čustvi ali brez

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zato je spolni odnos iz ljubezni povsem nekaj drugega kot le potešitev potreb ...
Oglej si celoten članek

Metuljčki v trebuhu ali med nogami? Če osebo, s katero ste med rjuhami, ljubite, je odnos povsem nekaj drugega, kot če ste z njo le za potešitev potreb. 

Po seksu zaradi seksa si želite le obleči in oditi, po odnosu z nekom, ki ga ljubite pa si želite njegove bližine, poljubov in dotikov tudi po odnosu. Če gre za ljubezen, ste lahko takšni kot ste, brez igre in pretvarjanj. Pred osebo, ki jo ljubimo nimamo sramu in skrivnosti. Pri seksu iz strasti ste razočarani, če ljubimec ne izpolni vseh vaših najbolj ekstremnih pričakovanj, pri ljubljenju vam je vseeno, saj vam je z ljubljeno osebo vedno lepo, bolj kot meseni užitki je namreč pomembna bližina.

Zdravje Tako vpliva jutranji seks na vas

Seks zaradi seksa je egoističen, medtem ko tisti iz ljubezni ni. V ljubezni so nam pomembni občutki osebe nasproti nas, medtem ko pri čistem seksu mislimo le na lasten cilj. V ljubezni imaš skupne načrte in želje, pri seksu pa gre za ego in občutek, da ste nekoga osvojili. Ljubljenje te navdihuje, medtem ko te seks zaradi seksa naredi le še bolj lačnega. Veliki ljubezenski romani in pesmi niso nastali po seksu za eno noč.

Po strastni avanturi greš hitro in enostavno naprej, ko doživiš pravo ljubezen, pa te ta občutek spremlja še dolgo. Med akcijo razmišljaš le o partnerju, medtem ko pri seksu zaradi seksa z lahkoto misliš še na kaj ali koga drugega. Seks vidiš kot obliko telovadbe, ljubljenje pa bolj kot skupno dejavnost, ki vaju s partnerjem še bolj poveže.

Magazin Šest znakov, da v postelji z njim ne bo ognjemeta

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.