Magazin > Odnosi in prosti čas
9718 ogledov

Razlika med spolnim odnosom s čustvi ali brez

Seks Shutterstock
Zato je spolni odnos iz ljubezni povsem nekaj drugega kot le potešitev potreb ...

Metuljčki v trebuhu ali med nogami? Če osebo, s katero ste med rjuhami, ljubite, je odnos povsem nekaj drugega, kot če ste z njo le za potešitev potreb. 

Po seksu zaradi seksa si želite le obleči in oditi, po odnosu z nekom, ki ga ljubite pa si želite njegove bližine, poljubov in dotikov tudi po odnosu. Če gre za ljubezen, ste lahko takšni kot ste, brez igre in pretvarjanj. Pred osebo, ki jo ljubimo nimamo sramu in skrivnosti. Pri seksu iz strasti ste razočarani, če ljubimec ne izpolni vseh vaših najbolj ekstremnih pričakovanj, pri ljubljenju vam je vseeno, saj vam je z ljubljeno osebo vedno lepo, bolj kot meseni užitki je namreč pomembna bližina.

ura budilka Zdravje Tako vpliva jutranji seks na vas

Seks zaradi seksa je egoističen, medtem ko tisti iz ljubezni ni. V ljubezni so nam pomembni občutki osebe nasproti nas, medtem ko pri čistem seksu mislimo le na lasten cilj. V ljubezni imaš skupne načrte in želje, pri seksu pa gre za ego in občutek, da ste nekoga osvojili. Ljubljenje te navdihuje, medtem ko te seks zaradi seksa naredi le še bolj lačnega. Veliki ljubezenski romani in pesmi niso nastali po seksu za eno noč.

Po strastni avanturi greš hitro in enostavno naprej, ko doživiš pravo ljubezen, pa te ta občutek spremlja še dolgo. Med akcijo razmišljaš le o partnerju, medtem ko pri seksu zaradi seksa z lahkoto misliš še na kaj ali koga drugega. Seks vidiš kot obliko telovadbe, ljubljenje pa bolj kot skupno dejavnost, ki vaju s partnerjem še bolj poveže.

seks, žalost, spor, prepir, ljubezen Magazin Šest znakov, da v postelji z njim ne bo ognjemeta
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.