Recite adijo odvečnim maščobam!

Foto: Žurnal24
Natureta v svoji ponudbi prehranskih izdelkov predstavlja slovensko novost v kulinariki: okusne omake, ki s kombinacijo koencima Q10 in L-karnitina pomagajo pri izgorevanju maščob v telesu.
Oglej si celoten članek

Da boste lahko na plaži samozavestno nastopili v novih kopalkah, se vam ni treba več tednov prej odpovedovati vašim najljubšim jedem. Zmernost pri prehranjevanju in redna telesna vadba sta sicer dobrodošli, a z novimi okusnimi omakcami iz ponudbe Natureta prehranskih izdelkov se sedaj lahko poslovite od odvečnih maščob.

Omakce Vital + združujejo harmonijo okusov piščanca, ananasa in brokolija ter  jedem dodajajo nekaj azijskega pridiha. Obogatene s koencimom Q10 in L-karnitinom bodo pomagale topiti maščobe v telesu, postrežete pa jih lahko na različne načine. Odlično se podajo k vsem vrstam riža, polenti in kus kusu. Ne vsebujejo Na-glutaminata, ker so toplotno obdelane, pa tudi ne vsebujejo konzervansov.

 

Koencim Q10 je naravna snov, prisotna v vsaki živi celici telesa, in ima velik pomen pri delovanju organizma. Kot učinkovit antioksidant ščiti telo pred škodljivimi prostimi radikali, ob tem pa ima pomembno vlogo tudi pri ustvarjanju energije v telesnih celicah. Človeško telo ga proizvaja samo, a po 21. letu starosti začne njegova raven v tkivih postopoma upadati, zato je priporočljivo primanjkljaj nadomestiti s prehrano ali prehranskimi dodatki. Ob tem velja omeniti dejstvo, da je v primeru uživanja koencima Q10 kot prehranskega dopolnila (v obliki tablet) izkoristek le-tega bistveno manjši, kot če enako vrednost koencima zaužijemo dodanega živilu.

Koencim Q10 v kombinaciji s snovjo imenovano L-karnitin deluje tudi kot učinkovit »topilec« maščob v telesu. L-karntin, ki ga telo proizvaja naravno, se nahaja predvsem v mišicah in ima pomembno vlogo pri presnovi maščobnih kislin. Deluje kot prenašalec le-teh v mitohondrije, kjer oksidirajo in pri tem tvorijo celično energijo. L-karnitin tako deluje kot dostavljavec »goriva« (maščobne kisline), ki ga koencim Q10 »pokuri« (pretvori v energijo).

Tudi zaloge L-karnitina v telesu niso neomejene, zato jih je treba ob primanjkljaju ustrezno nadomeščati. Predvsem ob povečanem telesnem naporu (denimo med aktivnostmi, ob katerih pospešeno izgorevajo maščobe za energijo – tek, hitra hoja, kolesarjenje, …), se povečuje količina porabljenega L-karnitina v telesu, zato je treba njegove zaloge dopolniti.

Kljub učinkovitosti obeh funkcionalnih prehranskih dodatkov Natureta ob uživanju omakic priporoča tudi uravnoteženo prehrano in veliko gibanja v naravi.

 

Več informacij o izdelkih na: www.natureta.si

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.