Magazin
37 ogledov

Recite adijo odvečnim maščobam!

Žurnal24 main
Natureta v svoji ponudbi prehranskih izdelkov predstavlja slovensko novost v kulinariki: okusne omake, ki s kombinacijo koencima Q10 in L-karnitina pomagajo pri izgorevanju maščob v telesu.

Da boste lahko na plaži samozavestno nastopili v novih kopalkah, se vam ni treba več tednov prej odpovedovati vašim najljubšim jedem. Zmernost pri prehranjevanju in redna telesna vadba sta sicer dobrodošli, a z novimi okusnimi omakcami iz ponudbe Natureta prehranskih izdelkov se sedaj lahko poslovite od odvečnih maščob.

Omakce Vital + združujejo harmonijo okusov piščanca, ananasa in brokolija ter  jedem dodajajo nekaj azijskega pridiha. Obogatene s koencimom Q10 in L-karnitinom bodo pomagale topiti maščobe v telesu, postrežete pa jih lahko na različne načine. Odlično se podajo k vsem vrstam riža, polenti in kus kusu. Ne vsebujejo Na-glutaminata, ker so toplotno obdelane, pa tudi ne vsebujejo konzervansov.

 

Koencim Q10 je naravna snov, prisotna v vsaki živi celici telesa, in ima velik pomen pri delovanju organizma. Kot učinkovit antioksidant ščiti telo pred škodljivimi prostimi radikali, ob tem pa ima pomembno vlogo tudi pri ustvarjanju energije v telesnih celicah. Človeško telo ga proizvaja samo, a po 21. letu starosti začne njegova raven v tkivih postopoma upadati, zato je priporočljivo primanjkljaj nadomestiti s prehrano ali prehranskimi dodatki. Ob tem velja omeniti dejstvo, da je v primeru uživanja koencima Q10 kot prehranskega dopolnila (v obliki tablet) izkoristek le-tega bistveno manjši, kot če enako vrednost koencima zaužijemo dodanega živilu.

Koencim Q10 v kombinaciji s snovjo imenovano L-karnitin deluje tudi kot učinkovit »topilec« maščob v telesu. L-karntin, ki ga telo proizvaja naravno, se nahaja predvsem v mišicah in ima pomembno vlogo pri presnovi maščobnih kislin. Deluje kot prenašalec le-teh v mitohondrije, kjer oksidirajo in pri tem tvorijo celično energijo. L-karnitin tako deluje kot dostavljavec »goriva« (maščobne kisline), ki ga koencim Q10 »pokuri« (pretvori v energijo).

Tudi zaloge L-karnitina v telesu niso neomejene, zato jih je treba ob primanjkljaju ustrezno nadomeščati. Predvsem ob povečanem telesnem naporu (denimo med aktivnostmi, ob katerih pospešeno izgorevajo maščobe za energijo – tek, hitra hoja, kolesarjenje, …), se povečuje količina porabljenega L-karnitina v telesu, zato je treba njegove zaloge dopolniti.

Kljub učinkovitosti obeh funkcionalnih prehranskih dodatkov Natureta ob uživanju omakic priporoča tudi uravnoteženo prehrano in veliko gibanja v naravi.

 

Več informacij o izdelkih na: www.natureta.si