Riž s čilijem

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pikantni riž pripravite kot prilogo mesnim jedem, če pa mu primešate popečene kozice, ga lahko jeste tudi kot samostojno glavno jed.
Oglej si celoten članek

Sestavine:

  • 350 g riža basmati
  • 2 sveža rdeča čilija
  • 1 žlička kardamomovih semen
  • oljčno olje
  • 2 koščka masla
  • 4 klinčki
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sol, poper
  • 1 majhna limona

Priprava:

  • Riž skuhajte, čili drobno nasekljajte.
  • V večji ponvi razgrejte malo oljčnega olja in maslo, nato dodajte kardamomova semena, čili, klinčke in paradižnikovo mezgo, solite in poprajte.
  • Kuhajte dve minuti, medtem ves čas mešajte.
  • Nato v ponev stresite kuhan riž in dobro premešajte.
  • Riž odstavite z ognja, ga pokapajte z limoninim sokom, premešajte in postrezite.

več receptov za rižote poiščite tukaj!

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.