Magazin
55 ogledov

Riž s čilijem

riž Shutterstock
Pikantni riž pripravite kot prilogo mesnim jedem, če pa mu primešate popečene kozice, ga lahko jeste tudi kot samostojno glavno jed.

Sestavine:

  • 350 g riža basmati
  • 2 sveža rdeča čilija
  • 1 žlička kardamomovih semen
  • oljčno olje
  • 2 koščka masla
  • 4 klinčki
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sol, poper
  • 1 majhna limona

Priprava:

  • Riž skuhajte, čili drobno nasekljajte.
  • V večji ponvi razgrejte malo oljčnega olja in maslo, nato dodajte kardamomova semena, čili, klinčke in paradižnikovo mezgo, solite in poprajte.
  • Kuhajte dve minuti, medtem ves čas mešajte.
  • Nato v ponev stresite kuhan riž in dobro premešajte.
  • Riž odstavite z ognja, ga pokapajte z limoninim sokom, premešajte in postrezite.

več receptov za rižote poiščite tukaj!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.