RTVS tudi po drugem pozivu ni odgovorila na to vprašanje

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Izogibajo se odgovorom.
Oglej si celoten članek

V Ukrajini se je prejšnji teden mudila novinarka, urednica in voditeljica Tjaša Platovšek, ki sicer vodi rubriki Magnet in Prestiž. Obe sta del oddaje Panorama na TV Slovenija 2. Rubrika Prestiž ponuja različne vsebine, ki se navezujejo na glamur in modo, življenjski slog, praznike, kulinariko in družabno dogajanje, rubrika Magnet pa ponuja poglobljene prispevke s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini. 

Zakaj je RTVS na vojno žarišče poslala Platovškovo? Na televizijo smo že prejšnji teden naslovili vprašanja, kako dobro so voditeljico in urednico pripravili na to delo, zakaj ga ni dobil nekdo z več izkušnjami o vojnem poročanju, kako skrbijo za varnost TV ekipe in koliko RTVS stane takšno poročanje iz Ukrajine? A so bili na Televiziji z odgovorom zelo skopi: "Na RTV Slovenija izjemno cenimo odločne, samozavestne in inovativne novinarje. Vse več je tudi pogumnih novinarjev RTV Slovenija, ki so pripravljeni poročati z vojnih žarišč."

Ta teden smo jih še enkrat prosili za podatke, a RTVS ponovno ni odgovorila na vsa naša vprašanja. Še vedno nismo izvedeli, koliko televizijo stane tovrstno poročanje in zakaj niso v Ukrajino poslali novinarja ali novinarke, ki ima izkušnje z vojnim poročanjem. "Kot smo vam že odgovorili, na RTV Slovenija izjemno cenimo odločne, samozavestne in inovativne novinarje. Iz Ukrajine so od začetka vojne poročali novinarji TV Slovenija – Karmen Švegl, Valentin Areh in Manica J. Ambrožič. Znotraj uredništva se predhodno dogovori za varnostni protokol, ki velja v času, ko je ekipa na terenu. Hkrati pa se od posameznikov, ki se odločijo za poročanje iz vojnega območja, pričakuje, da se temeljito seznanijo z vsemi varnostnimi nasveti, protokoli in varnostnimi pripomočki, ki so na voljo mednarodnim novinarjem v Ukrajini," je v drugo odgovorila PR služba televizije. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:01 31. Marec 2023.

    Le kako so tisti novinarji, kateri imajo danes izkušnje s poročanjem iz vojnih območij te izkušnje dobili, če bi na …

  • 12:28 31. Marec 2023.

    Zakaj bi jih pošiljali v Ukrajino, če se potem vse prepiše z BBC-ja in doda le lasten posnetek ene starke …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.