Magazin > VIP
2290 ogledov

RTVS tudi po drugem pozivu ni odgovorila na to vprašanje

Tjaša Platovšek Instagram
Izogibajo se odgovorom.

V Ukrajini se je prejšnji teden mudila novinarka, urednica in voditeljica Tjaša Platovšek, ki sicer vodi rubriki Magnet in Prestiž. Obe sta del oddaje Panorama na TV Slovenija 2. Rubrika Prestiž ponuja različne vsebine, ki se navezujejo na glamur in modo, življenjski slog, praznike, kulinariko in družabno dogajanje, rubrika Magnet pa ponuja poglobljene prispevke s področja zabavne kulture v Sloveniji in tujini. 

Zakaj je RTVS na vojno žarišče poslala Platovškovo? Na televizijo smo že prejšnji teden naslovili vprašanja, kako dobro so voditeljico in urednico pripravili na to delo, zakaj ga ni dobil nekdo z več izkušnjami o vojnem poročanju, kako skrbijo za varnost TV ekipe in koliko RTVS stane takšno poročanje iz Ukrajine? A so bili na Televiziji z odgovorom zelo skopi: "Na RTV Slovenija izjemno cenimo odločne, samozavestne in inovativne novinarje. Vse več je tudi pogumnih novinarjev RTV Slovenija, ki so pripravljeni poročati z vojnih žarišč."

Ta teden smo jih še enkrat prosili za podatke, a RTVS ponovno ni odgovorila na vsa naša vprašanja. Še vedno nismo izvedeli, koliko televizijo stane tovrstno poročanje in zakaj niso v Ukrajino poslali novinarja ali novinarke, ki ima izkušnje z vojnim poročanjem. "Kot smo vam že odgovorili, na RTV Slovenija izjemno cenimo odločne, samozavestne in inovativne novinarje. Iz Ukrajine so od začetka vojne poročali novinarji TV Slovenija – Karmen Švegl, Valentin Areh in Manica J. Ambrožič. Znotraj uredništva se predhodno dogovori za varnostni protokol, ki velja v času, ko je ekipa na terenu. Hkrati pa se od posameznikov, ki se odločijo za poročanje iz vojnega območja, pričakuje, da se temeljito seznanijo z vsemi varnostnimi nasveti, protokoli in varnostnimi pripomočki, ki so na voljo mednarodnim novinarjem v Ukrajini," je v drugo odgovorila PR služba televizije. 

Komentarjev 3
  • oneh 13:01 31.marec 2023.

    Le kako so tisti novinarji, kateri imajo danes izkušnje s poročanjem iz vojnih območij te izkušnje dobili, če bi na teren vedno pošiljali le izkušene poročevalce? Ali pa morebiti na Žurnalu mislijo, da bi poleg nje moral iti še kakšen ...prikaži več bolj izkušen novinar. Morebiti kar cela ekipa s sindikalnim predstavnikom poleg? Imamo pa svobodo in levaki plešete.

  • Avatar lu.ckyss
    lu.ckyss 12:28 31.marec 2023.

    Zakaj bi jih pošiljali v Ukrajino, če se potem vse prepiše z BBC-ja in doda le lasten posnetek ene starke in ene luknje sredi vasi..?!