Svet
15110 ogledov

Rusija: Vse bližje smo jedrskemu spopadu

Vladimir Putin Sergej Šojgu Epa Ruski predsednik Vladimir Putin in obrambni minister Sergej Šojgu.
Ruski obrambni minister Sergej Šojgu je opozoril na možnost "jedrskega spopada med Moskvo in Zahodom.

Ruski obrambni minister Sergej Šojgu pravi, da je vse manj korakov, ki ločijo vpletene strani od jedrskega spopada, pišejo ruski mediji. Tako se je odzval na medijsko poročanje, da bo Velika Britanija Ukrajini dostavila strelivo, ki vsebuje osiromašen uran. Dodal je, da bi takšna odločitev vodila v odgovor ruske strani. 

O tem, da bo Rusija odgovorila na enak način, je spregovoril tudi ruski predsednik Vladimir Putin. Če bo Velika Britanija dobavila strelivo, "se bo Rusija morala ustrezno odzvati, glede na to, da Zahod kolektivno že začenja uporabljati orožje z jedrsko komponento". 

V ponedeljek je britanska obrambna ministrica Annabel Goldie dejala, da del streliva, ki ga Velika Britanija za tanke Challenger 2 pošilja v Ukrajino, vsebuje osiromašen uran. 

Pred tem je tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Marija Zaharova napoved Velike Britanije označila kot "scenarij za Jugoslavijo". Dodala je, da je to strelivo povzročilo raka in škodilo okolju. 

Spomnimo, v Moskvi je na tridnevnem obisku kitajski predsednik Xi Jinping. Z ruskim predsednikom sta med drugim govorila tudi o vojni v Ukrajini. Več o vsebini njunih pogovorov in o obisku japonskega premierja v Kijevu TUKAJ

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 37
  • Kmodri 18:11 25.marec 2023.

    Bla,bla,bla...

  • Kmodri 19:13 24.marec 2023.

    Putler le laja. In pes, ki laja ne ugrizne!

  • janči 18:24 22.marec 2023.

    Jap, zelo žalostno. Cel čas se obtožuje Rusijo in Putina, kako bo napadel to, ali ono državo, kako bo vrgel jedrsko... Na koncu so pa kavboji in obubožana Evropa tisti, ki bodo to prvi storili. Res, brez besed in sram ...prikaži več me je, da sem državljan EU.