Slastni božični piškoti po receptu slavne Nigelle Lawson

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Preprost recept, ki obljublja nepozabne grižljaje …
Oglej si celoten članek

Prazniki so pred vrati in zagotovo je to tudi čas, ko ga posvetimo tudi peki prazničnih sladic, mednje seveda sodiljo božični piškoti. Receptov je nešteto, a s tem enostavnim, a božanskim receptom za čokoladne piškote slavne televizijske kuharice Nigelle Lawson boste pričarali pravo praznično vzdušje. 

Za testo potrebujete: 250 gramov masla, 150 gramov sladkorja v prahu, 40 gramov kakava v prahu, 300 gramov bele moke, polovico čajne žličke jedilne sode in 1 čajno žličko pecilnega praška.

Za preliv in dekoracijo potrebujete: 2 jedilni žlice kakava v prahu, 175 gramov sladkorja v prahu, 60 mililitrov vrele vode, 1 čajno žličko ekstrakta vanilije in okrasne perlice. 

Maslo, ki ga pred tem pustite na sobni temperaturi zmešate z sladkorjem in kakavom v prahu, moko in sodo ter pecilnim praškom. Nastane testo, ki ga oblikujete v kroglice (približno 24) in položite na peki papir. Piškote v ventilacijski pečici pečete 15 minut na 170 stopinj, nato pa jih pustite 15 minut počivati.

Preliva se lotite tako, da kakav in sladkor v prahu prelijete z vrelo vodo in dodate vanilijo. S tem prelivom okrasite piškote in jih posujete z izbrano dekoracijo. Za natančna navodila si poglejte video … 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:53 2. December 2020.

    www︎.︎Norias︆.︆net - oddličen prrojekt za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.