Slovenska in hrvaška lepota

Foto: Žurnal24 Da je lepoto mogoče kupiti, meni okoli polovica vprašanih žensk. (Foto: Shutters
Lepota. Skoraj vsaki osmi ženski samozavest poveča zadovoljstvo z lastnim videzom.
Oglej si celoten članek

Za več kot 70 odstotkov Slovenk in Hrvatic je lepota v vsakdanjem življenju pomembna, je pokazala raziskava Vichy med 4.500 Slovenkami in njihovimi južnimi sosedami. Če so zadovoljne s svojim videzom, se počutijo samozavestnejše – s tem se strinja 77,5 odstotka Slovenk ter 74,9 odstotka Hrvatic. In zaradi česa se tako počutijo? Na prvem mestu je zdrava koža, na drugem nova pričeska in na tretjem lepo ličenje. Sledijo jim lepa modna oblačila in komplimenti, ki jih dobijo od nasprotnega spola.

Nepravilnosti. Akne so tista nepravilnost, ki na koži moti največ žensk, ne glede na državo, Slovenke pa še bolj kot Hrvatice. Gube povsod zasedajo drugo mesto, brazgotine pa motijo več južnih sosed kot domačih lepotic.
Slovenke so za vadbo
Centri dobrega počutja imajo pri ohranjanju lepote za Slovenke večji pomen kot za Hrvatice. Naše sodržavljanke so na drugo mesto postavile oblačila, na tretje pa kozmetiko, medtem ko bi naše sosede tisoč evrov za lepoto namenile najprej za kozmetiko in šele nato za oblačila. Hrvatice bi tudi več svojega denarja namenile dermatološkim postopkom, kot so popravki z laserjem in botoks, medtem ko Slovenke prednost dajejo vadbi. Estetske operacije odobrava več kot 60 odstotkov Slovenk in še za deset odstotkov več Hrvatic, a o njih razmišlja več Slovenk kot njihovih južnih sosed. Več naših kot hrvaških državljank meni, da lepote ni mogoče kupiti. To bi naše sosede kupile s kakovostno kozmetiko.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.