Magazin > Lepota & telo
4 ogledov

Slovenska in hrvaška lepota

Da je lepoto mogoče kupiti, meni okoli polovica vprašanih žensk. (Foto: Shutters Žurnal24 main
Lepota. Skoraj vsaki osmi ženski samozavest poveča zadovoljstvo z lastnim videzom.

Za več kot 70 odstotkov Slovenk in Hrvatic je lepota v vsakdanjem življenju pomembna, je pokazala raziskava Vichy med 4.500 Slovenkami in njihovimi južnimi sosedami. Če so zadovoljne s svojim videzom, se počutijo samozavestnejše – s tem se strinja 77,5 odstotka Slovenk ter 74,9 odstotka Hrvatic. In zaradi česa se tako počutijo? Na prvem mestu je zdrava koža, na drugem nova pričeska in na tretjem lepo ličenje. Sledijo jim lepa modna oblačila in komplimenti, ki jih dobijo od nasprotnega spola.

Nepravilnosti. Akne so tista nepravilnost, ki na koži moti največ žensk, ne glede na državo, Slovenke pa še bolj kot Hrvatice. Gube povsod zasedajo drugo mesto, brazgotine pa motijo več južnih sosed kot domačih lepotic.
Slovenke so za vadbo
Centri dobrega počutja imajo pri ohranjanju lepote za Slovenke večji pomen kot za Hrvatice. Naše sodržavljanke so na drugo mesto postavile oblačila, na tretje pa kozmetiko, medtem ko bi naše sosede tisoč evrov za lepoto namenile najprej za kozmetiko in šele nato za oblačila. Hrvatice bi tudi več svojega denarja namenile dermatološkim postopkom, kot so popravki z laserjem in botoks, medtem ko Slovenke prednost dajejo vadbi. Estetske operacije odobrava več kot 60 odstotkov Slovenk in še za deset odstotkov več Hrvatic, a o njih razmišlja več Slovenk kot njihovih južnih sosed. Več naših kot hrvaških državljank meni, da lepote ni mogoče kupiti. To bi naše sosede kupile s kakovostno kozmetiko.


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.