Slovo Oliverja Dragojevića: "On je v mojem DNK, v DNK vseh nas ..."

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Foto: Davor Puklavec/Pixsell
Na družbenih medijih dežujejo izrazi pretresenosti ob smrti hrvaškega legednarnega glasbenika Oliverja Dragojeviča. Številni ga označujejo za velikana hrvaške glasbe.
Oglej si celoten članek

Od glasbenika, ki je s svojim ustvarjanjem zaznamoval več generacij, se na družbenih omrežjih poslavljajo mnogi njegovi oboževalci in glasbeni kolegi. "Odšel je največji pevec, interpret... in prijatelj," je ob Dragojevićevi smrti zapisal Jan Plestenjak in nadaljeval, da sta se spoznala pred dvajsetimi leti in od takrat naprej ga je vedno klical "mali". Vsak trenutek v njegovi družbi je bil po besedah Plestenjaka zabaven, nor in dragocen. Helena Blagne je izpostavila: "Tvoja duša, dragi Oliver, se je vedno popolnoma razdala publiki. In to tako zelo, da se je na koncu utrudila in zaspala. Počivaj v miru dragi moj kolega." Za del prehojene skupne poti se je pevcu zahvalila tudi Alenka Gotar.

"Nič ne bo več enako, po tvojem odhodu dragi Oliver. Vse tvoje šale in neumnosti, ki smo se jim smejali, so trenutki, ki jih nikoli ne bom pozabil. Priznati moram, da sem te imel rad in te imam rad, kot bi bil moj oče, a po duši si bil včasih kot moj mlajši brat," med drugim v daljšem sestavku zapisal hrvaški pevec Toni Cetinski in nadaljeval, da se je prav od njega naučil največ.

Za svojo glasbeno dušo dvojčico, pa ga je označil Stjepan Hauser, član dueta 2Cellos.

Severina pa je v čustvenem zapisu napisala, da ji je zelo, zelo težko. "To je težko, to nima smisla, to je preveč težko," je med drugim zapisala pevka in nadaljevala, da je Oliver Dragojević v njenem DNK, v DNK vseh nas ...

Oglasili so se nekateri hrvaški in slovenski politiki. Tako je denimo Davor Bernardić zapisal, da je Dragojević vsem nam simbol pesmi, morja in Dalmacije, zanj pa predstavlja tudi prijatelja, ki mu je po zvočnikih delal družbo ter ga vodil skozi ljubezni in sanje. 

xxx

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 20:15 29. Julij 2018.

    Pa vi vaso zurnalsko rit nastavite vsakemu cefuru.Kaj pa je on???Njegov DNA v meni?????Jebite se,kreteni,nismo vsi balkanofili,kreteni eni.A njegov sin …

  • 19:13 29. Julij 2018.

    Oliver, morda se kdaj nekje srečava v kakem zalivu, luki. Najraje na " pučini", Brez vseh slabih ljudi. Sva si …

  • 17:31 29. Julij 2018.

    Odšla je LEGENDA. In to bo ostal za vse nas, ki smo nekdaj peli njegove pesmi in jih bomo(še) poslušali …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.