Spomladi obudite tek

Foto: Žurnal24 Dodatna motivacija je lahko tek s partnerjem, a težava pri tem je lahko razlika
Trije koraki do uspešnega začetka, tudi za tiste, ki ste pozimi počivali.
Oglej si celoten članek

Bližina pomladi na plan znova vabi rekreativne tekače, ki so si pozimi vzeli nekaj mesecev odmora. Če ste med njimi tudi vi, poskrbite, da se boste teka lotili pametno, preprečili poškodbe in karseda uživali.

Preverite copate. Tek zahteva kakovostno obuvalo. Preverite, v kakšnem stanju so vaši stari tekaški copati. Če so podplati že pošteno zlizani, zgornji del pa obrabljen, si raje omislite nove.

Začnite zmerno. Če pozimi niste vzdrževali kondicije, je ta znova na začetni ravni, zato začnite teči zmerno, kot začetnik. "Če boste že na začetku tekli prehitro, se boste kaj kmalu morali ustaviti," pravi osebna trenerka Jasna Zagrajšek.

Dobro se ogrejte. Pred tekom nikar ne zanemarite pravilnega ogrevanja. Zanj si vzemite čas, nadgradite pa ga lahko s hojo, ki pozneje preide v tek.

Zastavite realne cilje. "Tek naj bo užitek in ne boj za čim boljši čas," poudarja Zagrajškova. Zato je pomembno, da si ne postavite previsokih ciljev, ki vas bodo demotivirali; staro formo boste dosegli postopoma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.