Magazin > Lepota & telo
13 ogledov

Spomladi obudite tek

Dodatna motivacija je lahko tek s partnerjem, a težava pri tem je lahko razlika Žurnal24 main
Trije koraki do uspešnega začetka, tudi za tiste, ki ste pozimi počivali.

Bližina pomladi na plan znova vabi rekreativne tekače, ki so si pozimi vzeli nekaj mesecev odmora. Če ste med njimi tudi vi, poskrbite, da se boste teka lotili pametno, preprečili poškodbe in karseda uživali.

Preverite copate. Tek zahteva kakovostno obuvalo. Preverite, v kakšnem stanju so vaši stari tekaški copati. Če so podplati že pošteno zlizani, zgornji del pa obrabljen, si raje omislite nove.

Začnite zmerno. Če pozimi niste vzdrževali kondicije, je ta znova na začetni ravni, zato začnite teči zmerno, kot začetnik. "Če boste že na začetku tekli prehitro, se boste kaj kmalu morali ustaviti," pravi osebna trenerka Jasna Zagrajšek.

Dobro se ogrejte. Pred tekom nikar ne zanemarite pravilnega ogrevanja. Zanj si vzemite čas, nadgradite pa ga lahko s hojo, ki pozneje preide v tek.

Zastavite realne cilje. "Tek naj bo užitek in ne boj za čim boljši čas," poudarja Zagrajškova. Zato je pomembno, da si ne postavite previsokih ciljev, ki vas bodo demotivirali; staro formo boste dosegli postopoma.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.