Tako to delajo tisti, ki varajo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Najnovejša raziskava o partnerjih, ki niso zvesti.
Oglej si celoten članek

Spletna agencija za tiste, ki iščejo potencialne romantične partnerje, Ashley Madison, je nedavno opravila veliko raziskavo med uporabniki, da bi izvedela čim več o funkcioniranju tistih, ki se odločijo prevarati svojega partnerja.

Vprašali so več kot 1600 uporabnikov in pri tem izvedeli, kako partnerji razmišljajo o prevari, kdaj govorijo s svojo ljubico oziroma ljubimcev in v katerem času najpogosteje skočijo z njimi med rjuhe.

Študija je pokazala, da tisti, ki varajo, o "prepovedani" osebi začnejo razmišljati že zjutraj, najpogosteje jih kontaktirajo med delovnim časom. Večino pogovorov opravijo preko sporočil, pri čemer jih je 47 odstotkov vprašanih odgovorilo, da se ljubimcu ali ljubici javijo najmanj enkrat do dvakrat dnevno, 42 odstotkov vprašanih je pri tem odgovorilo, da se ravno ako enkrat ali dvakrat javijo svojemu partnerju.

Ljubezen Pet tipov ljudi, ki najpogosteje varajo

Podatki, ki jih je zbrala agencija Ashley Madison, pri tem kažejo, da več kot polovica nezvestih prekine pomemben poslovni sestanek, da bi odgovorila sporočilu svojega partnerja, 73 odstotkov slednjih česa takšnega za svojega ljubimca ali ljubico ne bi storilo.

Več kot dve tretjini oseb, ki varajo svoje partnerje, so v zakonu ali resni zvezi več kot deset let, 44 odstotkov jih je priznalo, da afero vzdržujejo leto dni ali manj. Najpogosteje se srečujejo, ko že pade tema, 21 odstotkov jih je odgovorilo, da svoje ljubice ali ljubimca ne vidi pred 21. uro.

Ena od direktoric agencije Isabella Wise je za Daily Mail pokomentirala rezultate raziskave in pri tem poudarila, da statistika odgovarja tudi na vprašanje, kje je najbolj pogost razlog prevare: "Velika večina naših uporabnikov se za afero odloči zato, da bi ostala v zakonu ali dolgoletni zvezi. Večinoma imajo srečno in zadovoljno življenje z možem ali ženo, uživajo s svojo družino, pri čemer jim vendarle "nekaj" manjka. Za nekatere je to spolnost, za nekatere pa le občutek, da si jih nekdo želi oziroma jih potrebuje."

Rezervni načrt Zakaj ženske varajo

Pozor! To znamenje najpogosteje skače čez plot

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 00:24 16. Oktober 2018.

    A za take ugotovitve je potrebna študija - raziskava - bedaki & bumbarji, to ve vsak cepec !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.