Magazin > Odnosi in prosti čas
5124 ogledov

Pet tipov ljudi, ki najpogosteje varajo

Inteligenčni kvocient in varanje sta po mnenju Kanazave odločilno povezana.  (Fo Žurnal24 main
Kdo pogosteje vara? Moški, ki imajo denar, ali ženske? Raziskave kažejo, kakšni so tipi, ki varajo najbolj pogosto.

Zaljubljeni v spletna omrežja
Nedavna raziskava je pokazala, da imajo tisti, ki veliko časa zapravijo za spletna omrežja, pogosteje težave v partnerskih odnosih. Še bolj naj bi bili nagnjeni k prevari tisti, ki pogosto objavljajo na spletnih omrežjih, saj naj bi bili takšni tipi bolj odvisni od potrditve drugih. Varanje partnerja, menijo psihologi, pa je klasičen primer iskanja potrditve drugje.

Moški, katerih leta se zaokrožujejo z devetko
Raziskava strani Ashley Madison, kjer se povezujejo ljudje, ki iščejo partnerja za afero, kaže, da so moški, ki so stari 29, 39, 49 in 59 let bolj nagnjeni k prevari. Psihologi to dejstvo povezujejo z življenjskimi prelomnicami; za moške je očitno vstop v novo desetletje izredno stresen.

Varanje Se počutite varne? Zdravje To so najpogostejši razlogi za varanje

Tisti, ki so že varali
"Tisti, ki prevara enkrat, bo varal vedno." Čeravno se ljudje prepričujemo, da se ljudje spreminjajo, raziskave kažejo drugačne rezultate. Pravilo naj bi veljalo tako za moške kot za ženske; če so prevarali enkrat, je veliko večja verjetnost, da bodo dejanje ponovili.

Naenkrat močno zainteresirani partnerji
Strokovnjakinja za odnose Mary Jo Rapini meni, da je strast, ki se kar naenkrat znova prebudi do partnerja, pogosto znak, da vas ta vara. To naj bi pogosteje veljalo za moške; ko moški začne varati, postane spolno hiperaktiven, zaradi tega ima tudi večje spolne potrebe, ki jih bo zadovoljil z žensko, ki mu je trenutno pri roki, bodisi da gre za partnerko ali ljubico.

suzana jakšič Magazin Ta znana Slovenka je prepričana, da vas mož vara

Bogati moški in siromašnejše ženske
Trditev glede premožnejših moških, ki varajo, morda niti ne preseneča; dandanes naj bi bilo mnogo premožnih, ki imajo ob strani še ljubico. Trditev glede siromašnejših žensk je večje presenečenje, te naj bi varale veliko pogosteje kot tiste, ki so gmotno bolje preskrbljene. Evolucijski biologi trdijo, da je v njihovem primeru prevara vzpodbujena z željo, da bodo ujele moškega z boljšim standardom, ki bo bolje poskrbel zanje.

varanje Pozor! Magazin To znamenje najpogosteje skače čez plot
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.