Testiral je 9 načinov, kako bi rezano cvetje dlje zdržalo v vodi

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Poglejte si ta eksperiment.
Oglej si celoten članek

Moški, ki ima na TikToku vzdevek The Gooch, je preizkusil več teorij o tem, kako podaljšati življenjsko dobo rezanega cvetja. 

V eno vazo je dal nekaj belila in sladkorja, v drugo Red Bull, v tretjo kovance, v četrto koruzo za pokovko, v peto hrano za rezano cvetje, v šesto Sodo 7-up. Pri tem se ni ustavil. V sedmo vazo je dal baterijo, v osmo tableto za čiščenje zobne proteze, v deveto Aspirin, v deseti vazi pa je bila navadna voda. Nato je v vsako vazo dal eno vrtnico in počakal teden dni.

Vrtnica, ki je imela v vodi baterijo, je bila videti kot nova. Dobro sta zdržali tudi vrtnici z Aspirinom in s tableto za čiščenje zobne proteze. K svežemu videzu vrtnice je pripomogla tudi koruzo za pokovko. Za zmagovalki pa je razglasil vrtnici s hrano za rastline in s kovancem. TikToker je povedal tudi, da je, ko damo rože v vodo, pomembno odrezati spodnje liste, da niso ves čas v vodi. Pokazal je tudi, kako se pravilno odrežejo rože, preden jih damo v vodo, piše 24sata.

@the_gooch Tasting what keeps flowers fresh longer #flowers #experiment #valentines #valentinesday #valentine #roses #fyp #foryou #foryourpage #longervideos #longvideo #longvideos #tipsandtricks ♬ original sound - The Gooch

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.