Magazin > Bizarno
4090 ogledov

Testiral je 9 načinov, kako bi rezano cvetje dlje zdržalo v vodi

rože, šopek, darilo Unsplash
Poglejte si ta eksperiment.

Moški, ki ima na TikToku vzdevek The Gooch, je preizkusil več teorij o tem, kako podaljšati življenjsko dobo rezanega cvetja. 

V eno vazo je dal nekaj belila in sladkorja, v drugo Red Bull, v tretjo kovance, v četrto koruzo za pokovko, v peto hrano za rezano cvetje, v šesto Sodo 7-up. Pri tem se ni ustavil. V sedmo vazo je dal baterijo, v osmo tableto za čiščenje zobne proteze, v deveto Aspirin, v deseti vazi pa je bila navadna voda. Nato je v vsako vazo dal eno vrtnico in počakal teden dni.

Vrtnica, ki je imela v vodi baterijo, je bila videti kot nova. Dobro sta zdržali tudi vrtnici z Aspirinom in s tableto za čiščenje zobne proteze. K svežemu videzu vrtnice je pripomogla tudi koruzo za pokovko. Za zmagovalki pa je razglasil vrtnici s hrano za rastline in s kovancem. TikToker je povedal tudi, da je, ko damo rože v vodo, pomembno odrezati spodnje liste, da niso ves čas v vodi. Pokazal je tudi, kako se pravilno odrežejo rože, preden jih damo v vodo, piše 24sata.

@the_gooch Tasting what keeps flowers fresh longer #flowers #experiment #valentines #valentinesday #valentine #roses #fyp #foryou #foryourpage #longervideos #longvideo #longvideos #tipsandtricks ♬ original sound - The Gooch

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.