To se bo zgodilo s predstavami Jerneja Šugmana

Foto: Peter Uhan/SNG Drama Jernej Šugman
Nekaterih predstav ne bodo nikoli več uprizorili.
Oglej si celoten članek

Jernej Šugman je bil eden glavnih imen SNG Drame, zato nas je zanimalo, kaj se bo zgodilo s predstavami, v katerih je sodeloval, po njegovi nenadni smrti.

Magazin Ganljivo pismo Jerneju Šugmanu v slovo

"Nekatere uprizoritve, v katerih je igral Jernej Šugman, se bodo z njegovim prezgodnjim slovesom trajno poslovile z repertoarja Drame, nekatere začasno," je za naš medij povedal predstavnik za odnose z javnostmi v Drami in dodal: "Odpovedano je gostovanje SNG Drama Ljubljana v Rimu (Teatro di Roma - Teatro India) ob podelitvi Evropske gledališke nagrade Jerneju Lorenciju, kjer bi morali nastopiti s Kraljem Ubujem, v katerem je g. Šugman imel naslovno vlogo. V decembru bomo odpovedane predstave, ko bo to mogoče, nadomestili z drugimi uprizoritvami."

Dodal je, da je Šugman prejšnji ponedeljek začel s študijem za koprodukcijsko uprizoritev igre Ivana Cankarja Pohujšanje v dolini šentflorjanski, ki jo režira Eduard Miler v izvedbi Drame, MGL-ja in Cankarjevega doma: "Premiera bo 20. januarja v Gallusovi dvorani. Kdo bo v tej uprizoritvi zamenjal Jerneja Šugmana še ni znano."

Šugmanove izjave "Ne želim si, da bi ljudje izvedeli, kaj se dogaja v zaodrju"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.