Magazin > VIP
19913 ogledov

To se bo zgodilo s predstavami Jerneja Šugmana

Jernej Šugman Peter Uhan/SNG Drama
Nekaterih predstav ne bodo nikoli več uprizorili.

Jernej Šugman je bil eden glavnih imen SNG Drame, zato nas je zanimalo, kaj se bo zgodilo s predstavami, v katerih je sodeloval, po njegovi nenadni smrti.

Jernej Šugman Magazin Ganljivo pismo Jerneju Šugmanu v slovo

"Nekatere uprizoritve, v katerih je igral Jernej Šugman, se bodo z njegovim prezgodnjim slovesom trajno poslovile z repertoarja Drame, nekatere začasno," je za naš medij povedal predstavnik za odnose z javnostmi v Drami in dodal: "Odpovedano je gostovanje SNG Drama Ljubljana v Rimu (Teatro di Roma - Teatro India) ob podelitvi Evropske gledališke nagrade Jerneju Lorenciju, kjer bi morali nastopiti s Kraljem Ubujem, v katerem je g. Šugman imel naslovno vlogo. V decembru bomo odpovedane predstave, ko bo to mogoče, nadomestili z drugimi uprizoritvami."

Dodal je, da je Šugman prejšnji ponedeljek začel s študijem za koprodukcijsko uprizoritev igre Ivana Cankarja Pohujšanje v dolini šentflorjanski, ki jo režira Eduard Miler v izvedbi Drame, MGL-ja in Cankarjevega doma: "Premiera bo 20. januarja v Gallusovi dvorani. Kdo bo v tej uprizoritvi zamenjal Jerneja Šugmana še ni znano."

Jernej Šugman Šugmanove izjave Magazin "Ne želim si, da bi ljudje izvedeli, kaj se dogaja v zaodrju"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.