Trend: kuhinja v živahnih odtenkih

Foto: Žurnal24 Preden se odločite za živahne in vpadljive odtenke, o barvi dobro premislite - s
Stene kuhinj, obarvane v živahne odtenke, so postale trend, ki ni v ospredju le v sodobnih, ampak tudi v klasičnih kuhinjah.
Oglej si celoten članek

Tople barve za ravnovesje
Če se poigravate z idejo, da bi stene kuhinje pobarvali v tople odtenke, bodite pozorni predvsem pri izbiri rdeče. Intenzivnejšo, kot izberete, pazljivejši bodite. Močna rdeča lahko deluje agresivno, zato je bolje, da z njo poudarite le manjše dele kuhinje. In nasprotno, če rdečo kombinirate z zlato-rjavo, bež ali krem, boste kuhinji vdahnili živahno ravnovesje. S sproščenim vzdušjem kuhinjo napolnita oranžna in rumena, ki sta prava izbira za vse, ki se navdušujejo nad kuhinjami v toskanskem stilu.

Hladne barve za moden dotik
V zadnjih letih opažamo poplavo svetlo zelene, turkizne, modre in vijolične. Hladne, a hkrati živahne barve pridejo do izraza predvsem pri steklenih oblogah z lučkami. So prava izbira za moderen dotik tudi pri starejših, klasičnih kuhinjah, hkrati pa kuhinjo obdajo s sproščeno in pozitivno energijo. Če je vaša kuhinja v temnejših odtenkih, jo poživite s svetlimi odtenki, prav tako bodo barve do izraza prišle tudi pri minimalističnih belih sodobnih kuhinjah.

Naravno je dolgočasno
Takšnim barvam se v kuhinji raje izognite, saj jo lahko hitro spremenijo v dolgočasno. Če so stene vaše kuhinje že pobarvane na svetlo rjavo, mrtvo sivo ali umazano belo, ji vdahnite življenje z detajli. Uspelo vam bo z živahnimi dodatki, kot so čajnik, vaza, skodelice za shranjevanje piškotov, bonbonov ...

Barvasto za dinamične
Če imate v kuhinji več sten, lahko te pobarvate različno. Poigrajte se z dvema kontrastnima odtenkoma in ustvarite dinamično vzdušje. V manjših kuhinjah poskusite s kontrasti na isti steni − tri petine stene pobarvajte s toplim, zgornji del stene pa z živahnejšim odtenkom. Pri kombiniranju barv bodite še posebej pozorni, če se kuhinja nadaljuje v jedilnico ali dnevni prostor − v tem primeru pazite, da se bodo izbrane barve ujemale z barvami ali detajli v drugih prostorih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.