Magazin
89 ogledov

Trend: kuhinja v živahnih odtenkih

Preden se odločite za živahne in vpadljive odtenke, o barvi dobro premislite - s Žurnal24 main
Stene kuhinj, obarvane v živahne odtenke, so postale trend, ki ni v ospredju le v sodobnih, ampak tudi v klasičnih kuhinjah.

Tople barve za ravnovesje
Če se poigravate z idejo, da bi stene kuhinje pobarvali v tople odtenke, bodite pozorni predvsem pri izbiri rdeče. Intenzivnejšo, kot izberete, pazljivejši bodite. Močna rdeča lahko deluje agresivno, zato je bolje, da z njo poudarite le manjše dele kuhinje. In nasprotno, če rdečo kombinirate z zlato-rjavo, bež ali krem, boste kuhinji vdahnili živahno ravnovesje. S sproščenim vzdušjem kuhinjo napolnita oranžna in rumena, ki sta prava izbira za vse, ki se navdušujejo nad kuhinjami v toskanskem stilu.

Hladne barve za moden dotik
V zadnjih letih opažamo poplavo svetlo zelene, turkizne, modre in vijolične. Hladne, a hkrati živahne barve pridejo do izraza predvsem pri steklenih oblogah z lučkami. So prava izbira za moderen dotik tudi pri starejših, klasičnih kuhinjah, hkrati pa kuhinjo obdajo s sproščeno in pozitivno energijo. Če je vaša kuhinja v temnejših odtenkih, jo poživite s svetlimi odtenki, prav tako bodo barve do izraza prišle tudi pri minimalističnih belih sodobnih kuhinjah.

Naravno je dolgočasno
Takšnim barvam se v kuhinji raje izognite, saj jo lahko hitro spremenijo v dolgočasno. Če so stene vaše kuhinje že pobarvane na svetlo rjavo, mrtvo sivo ali umazano belo, ji vdahnite življenje z detajli. Uspelo vam bo z živahnimi dodatki, kot so čajnik, vaza, skodelice za shranjevanje piškotov, bonbonov ...

Barvasto za dinamične
Če imate v kuhinji več sten, lahko te pobarvate različno. Poigrajte se z dvema kontrastnima odtenkoma in ustvarite dinamično vzdušje. V manjših kuhinjah poskusite s kontrasti na isti steni − tri petine stene pobarvajte s toplim, zgornji del stene pa z živahnejšim odtenkom. Pri kombiniranju barv bodite še posebej pozorni, če se kuhinja nadaljuje v jedilnico ali dnevni prostor − v tem primeru pazite, da se bodo izbrane barve ujemale z barvami ali detajli v drugih prostorih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.