Tri najpogostejše napake pri pranju las

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Bolj kot primeren šampon, je za zdravje las pomembna pravilno umivanje in ravnanje z lasmi.  Za lepe, sijoče in zdrave lasa zato upoštevajte te tri nasvete.
Oglej si celoten članek

Previsoka temperatura vode
Če bomo lase prali s prevročo vodo, nam ne bo pomagal niti najdražji šampon in najbolj kvalitetna nega. Lasje pri pranju z vročo vodo postanejo brez sijaja, voljnosti, rezultat pa so pusti in lomljivi lasje, zato poskrbimo, da mlačno vodo uporabimo vsaj pri izpiranju. 

Oblikovanje mokrih las
Mokri lasje so občutljivi, še posebej na dotik in vročino, zato se česanja mokrih las ne priporoča. Prav tako pa mokrih las tudi ne obremenjujemo z izdelki za oblikovanje. Gel ali lak za lase zato vedno uporabimo na suhih laseh, olje za lažje česanje pa uporabite pred pranjem, tako se tudi izognete mastnemu lasišču. 

Prevelika uporaba proizvodov za nego
Maske  in olja za lase so zelo priporočljiva, a z njimi ne gre pretiravati ali jih uporabljati hkrati. Če na lase nanesemo masko, se tisti dan izognimo uporabi drugih proizvodov, saj je za lasišče in lase lahko hitro preveč. Pozorni bodimo tudi pri odmerjanju, manj je več in proizvode nanesimo le na konice las, da lahko lasišče še vedno diha. 

Magazin Večna dilema: Pranje las zvečer ali zjutraj?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.