Trik: Poširano jajce iz mikrovalovne pečice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Tako vam bo zagotovo uspelo.
Oglej si celoten članek

Poširanje jajc velja za eno od težavnejših kuharskih tehnik. Če je jajce pravilno pripravljeno, je beljak lepo zakrknjen, a mehak, rumenjak pa tekoč.

Po klasični metodi poširano jajce pripravimo tako, da zavremo večjo količino vodo, ki ji dodamo nekaj žlic belega kisa. Tik pred vretjem z žlico ustvarimo vrtinec in vanj spustimo jajce. Kuhamo približno 3 do 4 minute.

Veliko hitreje pa boste poširano jajce pripravili v mikrovalovni pečici. Tri četrtine posode napolnite z vodo. Jajce previdno ubijte v drugo posodico, nato pa ga previdno spustite v vodo. Posodo nato v pečici segrevajte 50 sekund pri 800 W ali več. Jajce previdno dvignite iz posodice in ga servirajte na popečenem kruhku z avokadom ali lososom. Dober tek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.