Magazin > Odnosi in prosti čas
1347 ogledov

Trik: Poširano jajce iz mikrovalovne pečice

poširano jajce Profimedia
Tako vam bo zagotovo uspelo.

Poširanje jajc velja za eno od težavnejših kuharskih tehnik. Če je jajce pravilno pripravljeno, je beljak lepo zakrknjen, a mehak, rumenjak pa tekoč.

Po klasični metodi poširano jajce pripravimo tako, da zavremo večjo količino vodo, ki ji dodamo nekaj žlic belega kisa. Tik pred vretjem z žlico ustvarimo vrtinec in vanj spustimo jajce. Kuhamo približno 3 do 4 minute.

Veliko hitreje pa boste poširano jajce pripravili v mikrovalovni pečici. Tri četrtine posode napolnite z vodo. Jajce previdno ubijte v drugo posodico, nato pa ga previdno spustite v vodo. Posodo nato v pečici segrevajte 50 sekund pri 800 W ali več. Jajce previdno dvignite iz posodice in ga servirajte na popečenem kruhku z avokadom ali lososom. Dober tek.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stef | Gesunde Rezepte (@fruehlingszwiebel_)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.