Triki, kako majhno stanovanje spremeniti v palačo

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Življenje v majhnem stanovanju ni vedno pravljica, sploh, če v njem živita dva, trije ali celo več oseb. Vendar, tako kot vedno, obstajajo triki, s katerimi boste ustvarili vtis, da živite v veliko in razkošnejšem večjem stanovanju kot v resnici.
Oglej si celoten članek

Izkoristite prostor pod stropom
Police postavite po celotni dolžini stene, neposredno pod strop. Ne samo, da boste pridobili dodaten prostor za shranjevanje, tudi videti bo dobro, saj boste s tem dodali pridih prostranosti. 

Uporabite platneno pregrado
Ta nasvet je še posebno uporaben v garsonjeri, kjer želite spalni del ločiti od bivalnega. Ob postelji napeljite platnene zavese, ki jih nujno pritrdite na zid. Zavese bodo skrile vaš najbolj intimen kotiček v stanovanju, mu dodale širino, pa še videti bo nadvse ljubko. 

Optična iluzija
Najboljši trik, ki v hipu poveča vsak prostor, še posebno majhen, je ogledalo čez eno celotno steno v stanovanju. Enostavno in učinkovito!

Lepa preproga
Če lepo preprogo postavite pred sedežno, boste dosegli efekt dveh prostorov, saj bo preproga dnevni prostor vizualno ločila od ostalega dela sobe. Poleg tega s preprogo v stanovanje vnesete domačnost in toplino. 

Samostoječe police
Police bodo delovale še bolje kot preproga. Samostoječe police srednje višine, na katere položite nekaj izbranega dekorja in knjig, izgledajo kot pregradna stena, s katero lahko ločite dnevni prostor od kuhinje ali spalnice. 

Prebarvajte strop
Nenapisano pravilo pravi, da če strop prebelite s temnim odtenkom ali vsaj temnejšim kot so ostale stene v stanovanju, boste dosegli vtis večjega prostora kot je v resnici. Preverjeno deluje!

Držite se enega tona
Kadar se oko ne zapiči v en ton, takrat prostor deluje večji, svetlejši in bolj svež. Bela barva že sama po sebi zagotavlja prostornost.

Magazin Tako bo vaše stanovanje takoj videti bolj glamurozno

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.