Magazin > Odnosi in prosti čas
1860 ogledov

Triki, kako majhno stanovanje spremeniti v palačo

10 drevesnih navdihov za notranji dekor Žurnal24 main
Življenje v majhnem stanovanju ni vedno pravljica, sploh, če v njem živita dva, trije ali celo več oseb. Vendar, tako kot vedno, obstajajo triki, s katerimi boste ustvarili vtis, da živite v veliko in razkošnejšem večjem stanovanju kot v resnici.

Izkoristite prostor pod stropom
Police postavite po celotni dolžini stene, neposredno pod strop. Ne samo, da boste pridobili dodaten prostor za shranjevanje, tudi videti bo dobro, saj boste s tem dodali pridih prostranosti. 

Uporabite platneno pregrado
Ta nasvet je še posebno uporaben v garsonjeri, kjer želite spalni del ločiti od bivalnega. Ob postelji napeljite platnene zavese, ki jih nujno pritrdite na zid. Zavese bodo skrile vaš najbolj intimen kotiček v stanovanju, mu dodale širino, pa še videti bo nadvse ljubko. 

Optična iluzija
Najboljši trik, ki v hipu poveča vsak prostor, še posebno majhen, je ogledalo čez eno celotno steno v stanovanju. Enostavno in učinkovito!

Lepa preproga
Če lepo preprogo postavite pred sedežno, boste dosegli efekt dveh prostorov, saj bo preproga dnevni prostor vizualno ločila od ostalega dela sobe. Poleg tega s preprogo v stanovanje vnesete domačnost in toplino. 

Samostoječe police
Police bodo delovale še bolje kot preproga. Samostoječe police srednje višine, na katere položite nekaj izbranega dekorja in knjig, izgledajo kot pregradna stena, s katero lahko ločite dnevni prostor od kuhinje ali spalnice. 

Prebarvajte strop
Nenapisano pravilo pravi, da če strop prebelite s temnim odtenkom ali vsaj temnejšim kot so ostale stene v stanovanju, boste dosegli vtis večjega prostora kot je v resnici. Preverjeno deluje!

Držite se enega tona
Kadar se oko ne zapiči v en ton, takrat prostor deluje večji, svetlejši in bolj svež. Bela barva že sama po sebi zagotavlja prostornost.

dnevna soba Magazin Tako bo vaše stanovanje takoj videti bolj glamurozno

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice