Magazin > Odnosi in prosti čas
2238 ogledov

Tako bo vaše stanovanje takoj videti bolj glamurozno

dnevna soba
Tudi vaše stanovanje je lahko videti kot iz kakšnega kataloga.

1. Naj se (malo) sveti
Zelo glamurozen je takoimenovani "Hollywood-Regency-Style" – bogata dekoracijo, zlato, steklo, žamet, kristalni lestenci, ogledala … Brez skrbi. Da bi bil vaš dom videti bolj razkošno, vaše dnevne sobe ni treba spremeniti v hollywoodsko kuliso. Dovolj bo, če boste v njej imeli vsaj nekaj vizualnih poslastic iz stekla, bakra ali medenine. Govorimo o svečnikih, okvirjih za fotografije, vazah, klubski mizici ali ogledalu.

2. Vzglavniki iz iste kolekcije
Ko se boste odločali za dekorativne elemente, se osredotočite na svojo sedežno. Popestrite jo z vzglavniki. Vsaj štirje vzglavniki (lahko so različnih velikosti) naj bodo iz iste kolekcije. Pazite na barvo vzglavnikov in blago. Predlagamo saten ali svilo v nevtralnih barvah, kot so bela, siva ali črna.

3. Preproga
Preproge so lahko prave umetnine. Namig: nikoli ne boste zgrešili z orientalsko preprogo.

4. Prijetna osvetljava
V sobi naj bo med 3 in 4 različnih virov umetne svetlobe. Najsvetlejša svetloba naj prihaja od luči na stropu, poskrbite tudi za delovne svetilke, na primer svetilko, ki bo pri kavču in jo boste uporabljali med branjem. Če ste ljubitelj LED svetilk, pazite, da bo barva svetlobe topla. Namig: soba bi videti bolj glamurozno, če se stil in barve svetilk ujemajo.

5.  Kaj je še dobro vedeti?
Soba naj ne bo prepolna različnih dekorativnih elementov ali spominkov. Razstavite le najlepše, ostale pospravite v omaro.
Pazite tudi, da vaše police ne bodo prepolne različnih svari. Knjige na policah razvrstite po barvi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice