Umrl je Oliver Dragojević

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL Umrl je Oliver Dragojević Foto: Ivo Cagalj, Pixsell oliver dragojević Foto: Arhiv organizatorja Oliver Dragojević Foto: Arhiv organizatorja Oliver Dragojević Foto: Arhiv organizatorja Oliver Dragojević Foto: Arhiv organizatorja Oliver Dragojević Foto: Žurnal24 Oliver Dragojević zapeljal Kongo Foto: Žurnal24 Oliver Dragojević zapeljal Kongo
Hrvaški mediji poročajo, da je v starosti 71 let umrl velikan hrvaške glasbe Oliver Dragojević.
Oglej si celoten članek

V splitski bolnišnici je danes zjutraj umrl glasbenik Oliver Dragojević, ki se je v zadnjem obdobju boril z rakom na pljučih.

Žalostno vest o smrti glasbenika, je Slobodni Dalmaciji sporočila njegova družina. Na Facebook profilu pevca je objavljena njegova fotografija s pripisom "7.12.1947. - 29.7.2018". Za seboj je pustil ženo Vesno, s katero je bil poročen 44 let, in tri sinove - 42-letnega sina Dina in 39-letna dvojčka Damirja in Davorja.

Oliver Dragojević je v svoji več kot 50-letni glasbeni karieri objavil več kot 40 albumov ter nastopil na mnogih prestižnih koncertnih prizoriščih, kot so pariška Olympia, londonski Royal Albert Hall, newyorški Carnegie Hall in Opera House v Sydneyju. Lani je v razprodani Areni v Zagrebu koncertno proslavil svoj 70. rojstni dan. Eden najbolj priljubljenih hrvaških pevcev je bil zaradi zahtevnega zdravljenja prisiljen odpovedati podobna koncerta v Splitu, ki sta bila napovedana decembra lani.

Slovo Slovo Oliverja Dragojevića: "On je v mojem DNK, v DNK vseh nas ..."

Ljubezen do glasbe je kazal kot petletnik, ko je od očeta dobil prve orglice, potem pa se je naučil igrati tudi klavir, klarinet in bas kitaro. V Splitu je končal srednjo glasbeno šolo, prvi nastop je imel kot 14-letnik na splitskem otroškem glasbenem festivalu. Kot najstnika sta z bratom Aljošo posnela tudi takratne svetovne uspešnice za Radio Split. V otroštvu sta bila njegova priljubljena glasbenika Ray Charles in Stevie Wonder. Prvi veliki glasbeni uspeh je bila zmaga na splitskem festivalu leta 1974, ko je navdušil žirijo s pesmijo Ća će mi Copacabana, leto zatem pa je na festivalu v rojstnem mestu osvojil občinstvo s skladbo Galeb i ja. Nato so se vrstile uspešnice, kot so Romanca, Oprosti mi, pape in Stari morski vuk.

xxx

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.