Umrl legendarni modni guru Karl Lagerfeld

Foto: Profimedias
Foto: Profimedias
Modni svet žaluje.
Oglej si celoten članek

V šestinosemdesetem letu starosti je umrl eden največjih modnih oblikovalcev sodobnega časa, Nemec Karl Lagerfeld. Karl je bil zadnjih 36 let, od leta 1983, ikona modne hiše Chanel in njen umetniški direktor. Da je šibkega zdravja, se je namigovalo že dlje časa, januarja je tudi izpustil Chanelovo revijo visoke mode v Parizu, kar se je zgodilo prvič v karieri. 

V ponedeljek zvečer so oblikovalca odpeljali v bolnišnico, kjer je po dolgotrajni bolezni umrl v torek zjutraj. Vzrok smrti še ni znan. Karl je delal vse do svoje smrti, z organizacijo in nasveti je svoji ekipi pomagal celo pri Fendijevi kolekciji jesen/zima 2019, ki jo bodo na milanskem tednu mode prikazali ta teden. V sedemdeset letni karieri je deloval pri modnih hišah Balmain, Chloe, Fendi in Chanel, ki jo je ustanovila legendarna Coco Chanel.

Magazin Huh, kaj se je zgodilo s Karlom Lagerfeldom?!

Leta 1933 se je v Nemčiji rodil kot Karl Otto Lagerfeldt in si priimek kasneje spremenil, saj naj bi Lagerfeld zvenelo bolj komercialno. V Pariz je odšel kot najstnik in sprva delal kot asistent pri modni hiši Balmain, preden je v šestdesetih začel delati za Fendi in Chloe ter v osemdesetih prevzel umetniško vodenje hiše Chanel.

Iz modne hiše so sporočili, da ga bo nasledila Virginie Viard, s katero je Karl zadnja leta pogosto stopil na modno pisto. 

nov trend Nov trend: pred oltar v supergah

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:09 19. Februar 2019.

    en peder manj

  • 14:38 19. Februar 2019.

    Legendarna LEGENDA modnih pist !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.