Magazin > VIP
5828 ogledov

Umrl legendarni modni guru Karl Lagerfeld

Karl Lagerfeld Cara Delevingne Profimedias
Modni svet žaluje.

V šestinosemdesetem letu starosti je umrl eden največjih modnih oblikovalcev sodobnega časa, Nemec Karl Lagerfeld. Karl je bil zadnjih 36 let, od leta 1983, ikona modne hiše Chanel in njen umetniški direktor. Da je šibkega zdravja, se je namigovalo že dlje časa, januarja je tudi izpustil Chanelovo revijo visoke mode v Parizu, kar se je zgodilo prvič v karieri. 

V ponedeljek zvečer so oblikovalca odpeljali v bolnišnico, kjer je po dolgotrajni bolezni umrl v torek zjutraj. Vzrok smrti še ni znan. Karl je delal vse do svoje smrti, z organizacijo in nasveti je svoji ekipi pomagal celo pri Fendijevi kolekciji jesen/zima 2019, ki jo bodo na milanskem tednu mode prikazali ta teden. V sedemdeset letni karieri je deloval pri modnih hišah Balmain, Chloe, Fendi in Chanel, ki jo je ustanovila legendarna Coco Chanel.

Karl Lagerfeld Magazin Huh, kaj se je zgodilo s Karlom Lagerfeldom?!

Leta 1933 se je v Nemčiji rodil kot Karl Otto Lagerfeldt in si priimek kasneje spremenil, saj naj bi Lagerfeld zvenelo bolj komercialno. V Pariz je odšel kot najstnik in sprva delal kot asistent pri modni hiši Balmain, preden je v šestdesetih začel delati za Fendi in Chloe ter v osemdesetih prevzel umetniško vodenje hiše Chanel.

Iz modne hiše so sporočili, da ga bo nasledila Virginie Viard, s katero je Karl zadnja leta pogosto stopil na modno pisto. 

Chanel nov trend Magazin Nov trend: pred oltar v supergah

 

Komentarjev 2
  • tone51 16:09 19.februar 2019.

    en peder manj

  • Avatar Leon
    Leon 14:38 19.februar 2019.

    Legendarna LEGENDA modnih pist !