Vsaka krvna skupina drugače

Foto: Žurnal24 (Foto: Shutterstock)
Ustrezen življenjski slog si izberite glede na krvno skupino, svetuje ameriški prehrambni strokovnjak Peter J. D'Adamo.
Oglej si celoten članek

Od krvne skupine naj bi bil odvisen značaj, prav tako pa ljudem z različnimi krvnimi skupinami ustrezajo različne vrste telesne vadbe in hrane.

A: beljakovine in joga. Ljudje s krvno skupino A so bolj nagnjeni k stresu in zato potrebujejo sproščujočo telesno vadbo. Organizirajte si dan, ne izpuščajte obrokov in si zagotovite dovolj spanja. Beljakovine jejte raje zjutraj kot zvečer.

4 načini življenja. Letos je pri založbi Cangura v slovenščini izšla tudi nova knjiga D'Adama z naslovom 4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine. V knjigi najdete podrobnejše napotke za izbiro življenjskega sloga glede na krvno skupino, na voljo pa je za 29,9 evra.

B: z vizualizacijo do uspeha. Vadba naj bo kombinacija sprostitve in energičnosti. Do sproščanja vam bo pomagala vizualizacija. Željo po ogljikovih hidratih premagujte z več manjšimi obroki na dan, spat pa hodite raje po 23. uri.

AB: uravnotežen zajtrk. Krvna skupina AB združuje lastnosti skupin A in B. Pomembno je, da jeste uravnotežen zajtrk in poskrbite tako za sproščanje kot dvig energije z vadbo, kakršna je aerobika.

0: obroke jejte za mizo. Krvna skupina 0 zahteva počasno žvečenje hrane, ki jo pojeste za mizo. Več poudarka dajte dejavnostim, po katerih se počutite živahnejše in močnejše. Vročekrvnosti se izognite z jasnimi cilji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.