Magazin > Lepota & telo
46 ogledov

Vsaka krvna skupina drugače

(Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Ustrezen življenjski slog si izberite glede na krvno skupino, svetuje ameriški prehrambni strokovnjak Peter J. D'Adamo.

Od krvne skupine naj bi bil odvisen značaj, prav tako pa ljudem z različnimi krvnimi skupinami ustrezajo različne vrste telesne vadbe in hrane.

A: beljakovine in joga. Ljudje s krvno skupino A so bolj nagnjeni k stresu in zato potrebujejo sproščujočo telesno vadbo. Organizirajte si dan, ne izpuščajte obrokov in si zagotovite dovolj spanja. Beljakovine jejte raje zjutraj kot zvečer.

4 načini življenja. Letos je pri založbi Cangura v slovenščini izšla tudi nova knjiga D'Adama z naslovom 4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine. V knjigi najdete podrobnejše napotke za izbiro življenjskega sloga glede na krvno skupino, na voljo pa je za 29,9 evra.

B: z vizualizacijo do uspeha. Vadba naj bo kombinacija sprostitve in energičnosti. Do sproščanja vam bo pomagala vizualizacija. Željo po ogljikovih hidratih premagujte z več manjšimi obroki na dan, spat pa hodite raje po 23. uri.

AB: uravnotežen zajtrk. Krvna skupina AB združuje lastnosti skupin A in B. Pomembno je, da jeste uravnotežen zajtrk in poskrbite tako za sproščanje kot dvig energije z vadbo, kakršna je aerobika.

0: obroke jejte za mizo. Krvna skupina 0 zahteva počasno žvečenje hrane, ki jo pojeste za mizo. Več poudarka dajte dejavnostim, po katerih se počutite živahnejše in močnejše. Vročekrvnosti se izognite z jasnimi cilji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.