Z vadbo do elektrike

Foto: Žurnal24 Tudi z vadbo na napravah je možno proizvajati energijo. (Foto: Shutterstock)
Ekološko in novo. V novih fitnes centrih elektriko proizvajajo obiskovalci.
Oglej si celoten članek

V Ameriki so izumili fitnes centre, ki delujejo na elektriko, ki jo s kolesarjenjem, hojo ali vadbo na izbrani napravi proizvajajo obiskovalci. Porabljene kalorije tako ne gredo v nič, po vadbi pa lahko rečete, da ste storili tudi nekaj za okolje.

Namesto kalorij vati. V prihodnosti boste morda intenzivnost svoje vadbe merili v proizvedenih vatih elektrike, namesto v porabljenih kalorijah.

50 vatov v 30 minutah
Vadba na napravah v pol ure prozvede približno 50 vatov električne energije. To je dovolj za šest ur polnjenja mobilnega telefona ali uro uporabe vašega prenosnega računalnika. V fitnes centrih, opremljenih s televizijami, predvajalniki glasbe in drugimi porabniki elektrike, lahko s takimi mini elektrarnami proizvedejo približno tretjino potrebne energije. Z odstranitvijo vsega, kar ni fitnes naprava, bi lahko centri delovali samo na pogon človeških rok in nog.

Ideja tudi za domačo rabo
Sobna kolesa je možno predelati v majhne domače elektrarne tudi za zasebno rabo. Izumitelji te napredne domislice pravijo, da vas bo takšna vadba motivirala, da boste še bolj zagrizeno vrteli pedale. Idejo so nadvse uspešno preizkusili tudi v nekaj ameriških zaporih.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.