Z vadbo do manj bolečin

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Gibanje pripomore k drugačnemu občutenju bolečine.
Oglej si celoten članek

Redno ukvarjanje s športom spremeni odziv telesa na poškodbe in ublaži bolečine, je pokazala študija, ki so jo opravili na heidelberški univerzi v Nemčiji. Poveča se predvsem zmožnost prenašanja bolečine, bolečinski prag pa ostane nespremenjen.

Raziskovalci sklepajo, da se to zgodi zaradi povečanega izločanja hormona endorfina, naravnega blažilca bolečine. Raziskava je pokazala tudi, da na dojemanje bolečine vplivajo tudi geni in miselnost, ne glede na to pa šport toleranco vedno poveča.

Ob vsem tem strokovnjaki opozarjajo, da je bolečina vedno znak, da je nekaj narobe, in da je še posebno pri športu nujno, da ob njenem pojavu prenehate vaditi in odkrijete njen vzrok.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.