Zakaj vam smrdijo stopala

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Ni samo znoj kriv za grozljiv vonj vaših stopal. Pravi razlogi se lahko skrivajo drugje.
Oglej si celoten članek

Hormoni vplivajo tako na proizvodnjo kot vonj znoja. Hormonske spremembe so tako med glavnimi razlogi za to, da si zatisnete nos, ko date noge iz čevljev. O tem nihanju bi veliko znale povedati nosečnice, ženske v menopavzi in tisti, ki imajo občutljivo kožo.
 
Na vonj vpliva tudi stres. Znoj, ki ga naše telo proizvaja, ko je pod stresom, je drugačen od znoja, ki je posledica vročine. Nastaja v drugih žlezah znojnicah, zaradi česar je tak znoj veliko bolj intenziven in neprijetnega vonja. Da bi rešili situacijo, nosite s seboj rezerven par nogavic, s katerimi lahko rešite smrdljivo situacijo.
 
Skrbite za svojo obutev? Odgovor na to vprašanje lahko skriva rešitev za vaše težave s smrdljivimi nogami. Čevlje je treba redno zračiti, saj vpijajo vlago in se napojijo z vonjem. Strokovnjaki priporočajo, da svoji obutvi redno namenite dan počitka. To pomeni, da ne nosite istih čevljev vsak dan zapored. Če si tega ne morete privoščiti, je ključnega pomena pravilna nega stopal. Redno odstranjujte ostanke suhe kože in si privoščite piling stopal. Nosite bombažne nogavice in čim bolj zračno obutev.
 
Neprijetne vonjave so lahko posledica glivičnega vnetja stopal. Infekcijo lahko pozdravite s protiglivičnimi sredstvi. Ob tem pa ne smemo pozabiti, da vlaga in toplota nudita idealne pogoje za nastanek tovrstnih bakterij.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:09 15. Marec 2016.

    po mojih izkušnjah je razlog predvsem v kemičnem zvarku ki ga indijci uporabljajo za namakanje vseh materialov, tako za obutev …

  • mph
    11:00 15. Marec 2016.

    Z vsemi kremami proti potenju in za nego nog, praški, ... je nedopustno, da nekomu smrdijo noge. Poznam primer prijateljice, …

  • 09:17 15. Marec 2016.

    Ker iz riti rastejo...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.