Zato članice kraljeve družine torbico držijo v levi roki

Foto: Profimedia
Na dvoru veljajo stroga modna pravila, ki pa jih še posebej rada krši novopečena vojvodinja Meghan.
Oglej si celoten članek

Britanska kraljeva družina ima številna pravila, nad katerimi bedi kraljica Elizabeta, od pomembnih življenjskih odločitev do barve laka za nohte. Kraljica mora namreč predhodno odobriti vse poroke v družini, lak na nohtih kraljevih članic ne sme biti v močnih barvah, na potovanje pa morajo vedno vzeti vsaj eno obleko v črni barvi.

Magazin Vojvodinja Meghan: V takšnem razkošju bo rodila svojega prvega otroka

Podobna zgodba je s torbicami. Kraljičina torbica je mnogo več kot le torbica, je sredstvo sporočanja. Na primer, kadar si kraljica želi domov, torbico odloži na mizo in to je znak, da je čas za njen odhod. Prav tako da s torbico znak, da želi zaključiti pogovor, s tem, ko jo iz leve roke prestavi v desno.

Magazin Meghan in Harry: Prijateljica razkrila otrokov spol

Foto: Epa Donald Trump, kraljica Elizabeta

Kraljica torbico sicer vedno drži v levi roki, da je desna prosta za rokovanje. Tega pravila se držita tudi Kate Middleton in Meghan Markle, držala se ga je že princesa Diana, pravilo pa velja tudi za moške člane kraljeve družine, kadar v rokah nosijo aktovko. 

Foto: Profimedia Meghan Markle

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.