Zdaj je uradno, Mia Skrbinac prijavila tega igralca in profesorja

Foto: RTVS
Foto: RTVS
Skrbinčeva obtožuje 58-letnega Tribušona, da jo je med študijem dve leti spolno nadlegoval. Tribušon se na klice novinarjev doslej ni odzval.
Oglej si celoten članek

Po razkritju igralke Mie Skrbinac, da jo je med študijem na akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), spolno nadlegoval profesor igre, je slednja na Univerzi v Ljubljani tudi uradno vložila prijavo spolnega nadlegovanja. Gre za igralca in profesorja igre na akademiji Matjaža Tribušona, je poročala TV Slovenija.

Skrbinčeva obtožuje 58-letnega Tribušona, da jo je med študijem dve leti spolno nadlegoval. Tribušon se na klice novinarjev doslej ni odzval, so dodali v Dnevniku TV Slovenija.

Magazin Slovenska igralka: Nasilje je izvajal na urah igre in tudi zunaj predavalnice

Dekan akademije Tomaž Gubenšek prijave še ni prejel, je pa v pisni izjavi potrdil, da je akademija državnemu tožilstvu naznanila sum storitve kaznivega dejanja. Kot je dodal, ne dopuščajo tovrstnih ravnanj; Tribušon je na akademiji sicer še zaposlen, a ne bo več predaval.

Po poročanju TV Slovenija pa naj pri tem ne bi šlo za edini primer spolnega nadlegovanja na akademiji. Glede na anonimne prijave, ki jih prejemajo Inštitut 8. marec, skupina Rezistenca in študent prodekan, obtožbe bremenijo še najmanj tri druge profesorje, so dodali.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 22:12 17. Februar 2021.

    Kaj ji je šele sedaj prišlo al kako.

  • 17:08 17. Februar 2021.

    Bravo in končno! Upam, da v tem narobe svetu, ne bo ona izpadla črna ovca.

  • 15:29 17. Februar 2021.

    Zdaj ne bo dobila nobene vloge vec. Tako to gre, vsi ti pritrjujejo in obenem ne marajo imeti opravka z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.