Magazin > Film & Glasba & TV
49348 ogledov

Zdaj je uradno, Mia Skrbinac prijavila tega igralca in profesorja

Mia Skrbinac RTVS
Skrbinčeva obtožuje 58-letnega Tribušona, da jo je med študijem dve leti spolno nadlegoval. Tribušon se na klice novinarjev doslej ni odzval.

Po razkritju igralke Mie Skrbinac, da jo je med študijem na akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), spolno nadlegoval profesor igre, je slednja na Univerzi v Ljubljani tudi uradno vložila prijavo spolnega nadlegovanja. Gre za igralca in profesorja igre na akademiji Matjaža Tribušona, je poročala TV Slovenija.

Skrbinčeva obtožuje 58-letnega Tribušona, da jo je med študijem dve leti spolno nadlegoval. Tribušon se na klice novinarjev doslej ni odzval, so dodali v Dnevniku TV Slovenija.

Mia Skrbinac Magazin Slovenska igralka: Nasilje je izvajal na urah igre in tudi zunaj predavalnice

Dekan akademije Tomaž Gubenšek prijave še ni prejel, je pa v pisni izjavi potrdil, da je akademija državnemu tožilstvu naznanila sum storitve kaznivega dejanja. Kot je dodal, ne dopuščajo tovrstnih ravnanj; Tribušon je na akademiji sicer še zaposlen, a ne bo več predaval.

Po poročanju TV Slovenija pa naj pri tem ne bi šlo za edini primer spolnega nadlegovanja na akademiji. Glede na anonimne prijave, ki jih prejemajo Inštitut 8. marec, skupina Rezistenca in študent prodekan, obtožbe bremenijo še najmanj tri druge profesorje, so dodali.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 18
  • 6d27bf1a5689dbb4e902b7e95a57f065ae13bfc9 22:12 17.februar 2021.

    Kaj ji je šele sedaj prišlo al kako.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 17:08 17.februar 2021.

    Bravo in končno! Upam, da v tem narobe svetu, ne bo ona izpadla črna ovca.

  • ančika 15:29 17.februar 2021.

    Zdaj ne bo dobila nobene vloge vec. Tako to gre, vsi ti pritrjujejo in obenem ne marajo imeti opravka z zvizgaci. Samo poglejte kaj se je zgodilo z galetom snowdnom assangem direktorco emporia, velika faca navalny se je vrnil domov ...prikaži večv v zapor... Nor je tisti, ki misli da se bo dalo scat priti vetru....Skoda, zal tako funkcionira ta svet