Zmagovalca Eme: "Nočeva ravno poudarjati, da sva zaljubljen par"

Foto: Anže Petkovšek Zala Kralj in Gašper Šantl, zmagovalca Eme 2019.
Foto: Anže Petkovšek Zala Kralj in Gašper Šantl, zmagovalca Eme 2019.
Včeraj sta Slovenijo na Emi 2019 s skladbo Sebi prepričala mlada glasbenika Zala Kralj in Gašper Šantl.
Oglej si celoten članek

Ob razglasitvi sta bila videti presenečena, kot da ta možnost za vaju ne bi obstajala?

Zala: V bistvu je tako tudi bilo. Že, ko so nam rekli, naj si v primeru zmaga pripravimo nekaj besed, ki jih bomo povedali, si jih midva nisva, ker se nama je zdelo nerealno, da bi zmagala. 

Gašper: Eno je, da se z mislijo igraš v glavi, druga pa, da se to dejansko zgodi.

Nocoj gre zares! Največji škandali EME: Lasanje, pretepi, plagiatorstva in diskvalifikacije

Pa sta se poigravala s to mislijo?

Gašper: Ne ravno. Bistvo nama je bilo, da dava na odru od sebe sto odstotkov in da se tega, kar ni v najini moči, niti ne trudiva nadzorovati. Videti je bilo, kot da sva presenečena, kar sva tudi bila in to zelo.

Si sploh lahko predstavljata, kaj vaju čaka?

Zala: Ne.

Gašper: Ne. Saj si tudi ne morava, ker na Evroviziji še nisva bila. Verjetno bo vrtiljak zabavnega in nezabavnega, ampak to je konec koncev glasbena industrija.

Foto: Anže Petkovšek Ema

Skupaj sta šele od lanskega leta?

Zala: Skupaj ustvarjava od septembra 2017, ko sva naredila najino prvo pesem Valovi.

Spoznal vaju je skupni prijatelj, je bilo to najprej zaradi ljubezni do glasbe, šele nato drug do drugega?

Gašper: To se je zgodilo vzporedno. 

Te ključne misli so po navadi tisto, česar si ne izmisliš, ampak doživiš. Za vsako pesmijo stoji neka izkušnja in ravno v takih krogih kot je Ema, je morda najtežje ostati zvest sam sebi.

Sta pripravljena na to, da bo ljudi zanimala vajina intimna zgodba? Konec koncev Slovenijo sinoči ni prepričala le glasba, ampak tudi zgodba, ki stoji za njo?

Zala: Zagotovo. A nočeva ravno poudarjati, da sva zaljubljen par, ker v osnovi delava glasbo, ki ima malo drugačno sporočilo. Seveda se imava rada in vse gre z roko v roki.

Izhajava iz tega, da sva, kar sva in seveda najina ljubezen vpliva na to, o čemer govoriva. Na prvem mestu pa je, da midva sprejemava drug drugega, da se ti počutiš sprejeto in da se tako počutijo vsi.

Bi z ustvarjanjem nadaljevala, tudi, če ne bi bila par?

Zala: O tem niti ne razmišljam, ker sedaj je, tako kot je. 

Gašper: Izhajava iz tega, da sva, kar sva in seveda najina ljubezen vpliva na to, o čemer govoriva. Na prvem mestu pa je, da midva sprejemava drug drugega, da se ti počutiš sprejeto in da se tako počutijo vsi. To je sporočilo, ki si ga želiva deliti.

Nekdo je pripomnil, da sta kot Yoko Ono in John Lennon v prvih mesecih.

Zala: Ne želiva se s komerkoli primerjati.

Gašper: Mislim, da je bil John takrat v črnem (haha)?

Foto: Anže Petkovšek Ema

V svetu glasbe, ki je poln na pol golih ustvarjalk, ki izpostavljajo tudi svoje telesne atribute, sta prava osvežitev, bosta temu stilu ostala zvesta tudi na Evroviziji, ki velja za pravi glasbeni cirkus?

Zala: O tem še niti nisva uspela razmisliti, jaz niti lulat še nisem uspela. Ne predstavljam si, da bi si želela narediti nek šov, morda čez tri mesece, zdaj to vsekakor nisva. 

Kako nastaja vajina glasba, ki je zmes elektronske glasbe v živo z elementi klasičnih instrumentov in avtorskih besedil?

Zala: Po navadi izbereva temo, o kateri si želiva pisati. To je črno na belem in je po navadi tisto, kar se nama v nekem trenutku dogaja. Tisto, kar čutiva, o tistem si želiva pisati. Ko imava enkrat temo, nastane besedilo in tudi glasba, ki paše k besedilu.

Gašper: Najbolj ključno pa nama je bistvo pesmi. To je sporočilo, da si zvest sam sebi, tudi, ko se ne zdi najlažje. Skladba Skupaj govori o tem, da sva skupaj, tudi če se potopiva, v Balonih govoriva o tem, da ti nekdo nekaj da in moraš včasih to spustiti. Te ključne misli so po navadi tisto, česar si ne izmisliš, ampak doživiš. Za vsako pesmijo stoji neka izkušnja in ravno v takih krogih kot je Ema, je morda najtežje ostati zvest sam sebi.

Magazin Lea Sirk: To je iz njene kariere naredila Ema

Zdita se zelo razmišljujoča mlada človeka, najstnika, ki ju ne zanima samo, kako bosta videti na Instagramu.

Zala: Mislim, da v tej digitalni dobi je verjetno veliko poudarka, kako si videti na socialnih omrežjih, kar pa ne pomeni, da če skrbiš za videz Instagrama, da ne razmišljaš o stvareh. Midva trenutno razmišljava več o sporočilu, ki ga želiva deliti kot o videzu. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 14

  • 12:31 19. Februar 2019.

    Zmagovalca Eme: "Nočeva ravno poudarjati, da sva zaljubljen par" -> Saj ne ... Ženska poudarja, da je obsedena s tipom. …

  • dd
    10:12 18. Februar 2019.

    Zmagala dva amaterja. Nov recept za nižje stroške. haha

  • 00:21 18. Februar 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.